Voormalig hardrocker Jude Coyne verzamelt occulte voorwerpen. Veel items heeft hij cadeau gekregen van fans, maar zelf gaat hij ook regelmatig op zoek naar bijzondere items waarmee hij zijn collectie kan aanvullen.

Op een dag wijst zijn assistent hem op een wel heel bijzonder object dat via een internetveiling te koop wordt aangeboden. Zonder te aarzelen brengt Jude het hoogste bod uit en korte tijd later ontvangt hij een onschuldig uitziende zwarte hartvormige doos thuis. Maar wat hij werkelijk in huis heeft gehaald, beseft hij pas als de verkoper hem onverwachts opbelt. Vanaf dat moment lijkt de ellende niet te overzien…

Originele titel: Heart-shaped Box
Auteur(s): Joe Hill
Jaartal eerste uitgave: 2007
Uitgebracht in Nederland als: Paperback, pocket
Verhalenbundel: Nee
Binnenschrift: ‘Voor mijn vader, een goed mens’
Nominatie(s): Nee
Verfilmd: Nee


Het boek/verhaal is uitgegeven met de volgende covers:
(Klik op de afbeeldingen voor de volledige cover)

978-90-245-5940-4
Paperback
Luithing-Sijthoff
1e druk
978-90-245-5940-4
Paperback
Luithing-Sijhoff
2e druk
978-90-210-5562-6
Poema
Luithing-Sijthoff
3e druk

Informatie over diverse uitgaven:
• De tweede druk paperback is identiek aan de 1ste.


Het begin van het verhaal gaat als volgt:
Jude had een verzameling.
Aan de muur van zijn studio, tussen zijn platina albums, hingen ingelijste schetsen van de zeven dwergen. John Wayne Gacy had die getekend toen hij in de gevangenis zat en ze hem toegestuurd. Gacy hield bijna evenveel van de gouden tijd van Disney als van het molestreren van kleine kinderen; bijna evenveel als van Judes albums. Jude had de schedel van een boer in bezit, die in de zestiende eeuw getrepaneerd was om de demonen eruit te laten. In het gat midden in de schedel had Jude een verzameling pennen staan.


Overige informatie:

Nominaties:
• Bram Stocker Award voor Best First Novel (2007)

Verfilmd: