Joe Hill’s The Cape: Fallen
Schrijver: Jason Ciaramella
Tekenaar: Zach Howard

Niet alleen heb ik de kans gehad Zach te interviewen over zijn werk en de nieuwe comic The Cape: Fallen, maar ik heb ook een preview hier exclusief van de eerste drie pagina’s van het eerste deel dankzij IDW. De voorbije maand konden we op de sociale media van Zach al veel mee volgen doormiddel van teasers van waar hij aan werkte (vooral veel gebladerte) maar nu krijgen we dus eindelijk voor het eerst het volledige fantastische lijnwerk van Zach te zien! En als bonus, prachtig ingekleurd door Nelson! Valt het op dat ik een fanboy ben? Zou je niet voor minder!

In het eerste deel van The Cape in 2010 maakte we kennis met Eric en hoe hij erachter komt dat de cape waar hij als kind mee speelde een wonderbaarlijke eigenschap heeft, en hoe hij als jongvolwassenen daar opnieuw gebruik – of beter gezegd misbruik van kan maken. Met de prequel, The Cape 1969 in 2012, zagen we hoe zijn vader voor het eerst te Vietnam in aanraking komt het wonder wat de cape uiteindelijk met zich meedraagt, en hoe ook hij hier leert mee omgaan. Maar dan is het lang wachten tot er eindelijk weer nieuws komt over The Cape, en nu kunnen we eindelijk na 6 lange jaren weer terugkeren tot bij Eric met een nieuw ‘avontuur’. In deel één verdwijnt hij voor drie dagen om daarna terug te keren en ons te laten genieten van bloed en wanorde. Nu in The Cape: Fallen komen we erachter wat er in die periode gebeurt is en hoe zich eigen maakte aan de eigenschappen van zijn cape. Het belooft een bloederige terugkeer te zijn naar onze anti-held, Eric. Maar ook een terugblik naar wanneer alles beter leek te zijn en het leven makkelijker was.

  

Bij het zien van deze drie pagina’s lijkt het erop dat we enorm verwend gaan worden door het goede verhaal van Jason Ciaramella, de kracht van Zach’s lijnwerk en de kleurrijke afwerking van Nelson Daniel! Ga dus op pad naar je favoriete stripboekwinkel en kom niet terug voor je zeker al voor jezelf het eerste deel koopt en als je er toch bent kun je er meer meenemen voor familie, vrienden of zelfs voor je huisdier(en).

Het eerste deel zal verschijnen op 4 juli 2018 (verzend update) met 4 verschillende covers: De normale cover en twee sketchcovers (waarvan ééntje limited) door Zach en een cover door Nelson, die er gewoonweg vet cool uitziet, zeker als alle vier delen uit zijn!